Naša zgodba

Smo kmetija, ki želi ljudem približati naravo in živali ter jim omogočiti oddih in prijetno izkušnjo! Smo tričlanska družina, ki ima zelo rada živali. Oče Gregor, po poklicu programer, v prostem času mojster za vse, mati Tanja, medicinska sestra, odlična kuharica in gospodinja, zelo zgovorna in prijazna ter hči Maja, specialna pedagoginja, ki rada dela z otroki in živalmi.

Naša zgodba se je začela pred približno 15 leti, ko sva z očetom prvič sedla na konjski hrbet. Na eni izmed turističnih kmetij, ki smo jih obiskali, so imeli v ponudbi jahanje v naravi. To doživetje nanju je popolnoma prevzelo, saj je bil sprehod skozi gozd na konjskem hrbtu nekaj res čudovitega. Kmalu za tem, smo že iskali našega prvega konja. Doma smo imeli ravno dovolj prostora za boks, pašo smo imeli v najemu in že smo kupili prvo kobilo Geto. Z očetom sva bila čista začetnika, zato sva morala hitro poiskati pomoč. V naslednjih sedmih letih, so naju na domu učili različni inštruktorji jahanja . Začeli smo na sosedovem travniku in šibami z bližnjega grma, končali pa v lastni maneži z mini perkurjem ter opravljenima izpitoma za Jahač 1 in jahač 2. Imava tisoč zgodbic o konjih in naših pripetljajih, kaj več o njih pa na našem Ranču pri Geti.

Hči Maja imam lažjo obliko cerebralne paralize. Elektrostimulacije in fizioterapije so bile dolgočasne. Iskali smo šport, ki bi bil dober zame. Pri jahanju sem poravnavala medenico, hrbtenico in raztegnila mišice nog. Konjevo gibanje je najbližji približek človekovega gibanja. Takrat nismo imeli znanja in nismo niti vedeli v kaj smo se spustili. Razmišljali smo samo o fizični terapiji s konjem, vendar naredili smo najlepših sedem let v našem življenju.

V bližini domače hiše na Bovšah se nam je ponudila priložnost za nakup zemlje v Hrastniku pri Dramljah (po domače na Turjak). Odločili smo se za nakup in tako je začel nastajati Ranč pri Geti. Uporabljamo enostavne naravne materiale in tudi izdelava je enostavna, preprosta, prijazna do živali in obiskovalcev. Navdušeni smo nad prostorom, ki ga imamo, saj se naš ranč nahaja na majhnem hribčku sredi gozda. Ima čudovit razgled na več strani, prijetno spremljavo ptic in čričkov ter pogost rahel veter. Uživanje v naravi in miru popestrijo naše živali, s katerimi raziskujemo bližnjo okolico.